Ενεργοποίηση των διορθωτικών ενεργειών του οργανισμού για την απελευθέρωση των συμφορήσεων των εσωτερικών οργάνων, λειτουργώντας αποτρεπτικά ή προληπτικά για σοβαρότερες ασθένειες.

Η θεραπεία με βεντούζες αποτελεί μια πανάρχαια και οικουμενική πρακτική. Στη δύση η θεραπεία με βεντούζες γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Ο πάπυρος του Ebers, που χρονολογείται από το 1550 π.Χ. περίπου, περιγράφει την αφαίρεση «ξένου» σώματος από το ανθρώπινο σώμα με την πρόκληση αιμορραγίας από υγρές βεντούζες. Οι αρχαίοι Έλληνες απέκτησαν την τεχνογνωσία από τους Αιγύπτιους. Ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός έκαναν εκτεταμένη χρήση της θεραπείας με βεντούζες.

Στην Ελληνική Ιατρική θεωρείται ως κύριος παράγοντας υγείας η αποβολή των επιβλαβών παραγόντων από το σώμα. Η κατακράτηση ούρων, η δυσκοιλιότητα, οι ανωμαλίες στην εμμηνορρυσία, και γενικά η οποιαδήποτε έντονη κατακράτηση αποτελεί ισχυρό αίτιο νόσησης.

Ένα κινέζικο γνωμικό αναφέρει: Όπου υπάρχει στασιμότητα, υπάρχει πόνος. Απομάκρυνε την στασιμότητα για να απομακρυνθεί ο πόνος.

Όχι μόνο ο πόνος αλλά και όλα τα επιβλαβή αίτια προέρχονται από την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας ή την λίμναση, των ζωτικών χυμών του σώματος και της Ζωτικής Ενέργειας. Η αναρρόφηση με τις βεντούζες αποκαθιστά την ελεύθερη κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας και των χυμών στα όργανα. Επιπλέον, εκτός από την αποκατάσταση της ροής της Ζωτικής Ενέργειας, του αίματος και των άλλων χυμών, οι βεντούζες διαλύουν τις φλεγμονές , τις τοξίνες και την παθογόνο θέρμανση του σώματος, μεταφέροντάς τες στο δέρμα για να απελευθερωθούν. Επίσης μπορούν να μειώσουν τους οξείς πυρετούς και μετριάσουν την σήψη του αίματος και των άλλων χυμών που συχνά προκαλεί πυρετούς.

Τα οφέλη από την Θεραπεία με Βεντούζες

Στο επίπεδο των σωματικών συστημάτων βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Επίσης ρυθμίζουν και βελτιώνουν τη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.
Τοπικά η πιο προφανής ωφέλεια είναι η ανακούφιση από τον πόνο, η χαλάρωση και η αύξηση της ευλυγισίας στους τένοντες και μύες. Οι βεντούζες απελευθερώνουν την ροή της λέμφου απομακρύνοντας το στάσιμο αίμα από τους μύες. Αν εφαρμοστούν στην άρθρωση, αυξάνεται η έκκριση αρθρικού υγρού στην κοιλότητα της άρθρωσης καθότι το αίμα ρέει πιο εύκολα εκεί.
Οι επιπτώσεις στα πεπτικά όργανα είναι η αύξηση των εκκρίσεων και η ενίσχυση των περισταλτικών κινήσεων. Τονώνουν την όρεξη, ενδυναμώνουν την πέψη, βελτιώνουν τον μεταβολισμό και τη ροή των χολικών υγρών, ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα και επαναφέρουν την ομαλή εντερική λειτουργία.
Επίσης έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην αποτοξίνωση του κυκλοφορικού συστήματος και του δέρματος. Αυξάνουν την ροή του πλάσματος και του αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες ενθαρρύνοντας την αποβολή των τοξινών. Τα θετικά αποτελέσματα ίσως δεν είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία αλλά μετά από τρεις με πέντε συνεδρίες η αλλαγή στο χρώμα της επιδερμίδας θα είναι αισθητή. Οι βεντούζες ενδείκνυνται για διάφορες δυσλειτουργίες που επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα.

  • Πεπτικό σύστημα: διάρροια, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα
  • Ενέργεια, Μεταβολισμός: κούραση, χαμηλή ενέργεια, ατροφία των ιστών, αναιμία, απώλεια βάρους – σταθεροποίηση βάρους, κυτταρίτιδα
  • Νευρικό σύστημα: συναισθηματικά προβλήματα – ισορροπία νευρικού συστήματος, πονοκέφαλοι, κατάθλιψη
  • Γυναικολογικά: ακανόνιστη περίοδος και συμπτώματα εμμηνόπαυσης, πόνοι περιόδου
  • Μυοσκελετικά: τοπική εφαρμογή για αρθριτικά, πόνους στην πλάτη, λουμπάγκο, ισχιαλγία, τραυματισμούς, πιασμένο ώμο, προβλήματα στον αγκώνα
  • Αναπνευστικό & Κυκλοφορικό: κοινό κρυολόγημα και γρίπη, βρογχίτιδα, άσθμα,υψηλή πίεση.
  • Πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το δέρμα θεραπεύονται αυξάνοντας την ροή του αίματος στο δέρμα

Show & Tell © 2023. All rights reserved.