Γανοθεραπεία

Η γανοθεραπεία βασίζεται στο μανιτάρι Γανόδερμα (Ganoderma ή Reishi ή Lingzhi) και αποτελεί μία εναλλακτική θεραπεία, η οποία έχει τις ρίζες της στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το γανόδερμα είναι μία υπερτροφή η οποία εντάσσεται όχι μόνο στα προσαρμογόνα αλλά και στην κατηγορία των φαρμακευτικών μανιταριών. Η λήψη του ενισχύει την υγεία και την ευεξία του οργανισμού και έχει βαθιά αποτοξινωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο. Γανόδερμα σημαίνει «λαμπερό δέρμα» ενώ στα κινέζικα αποκαλείται “μανιτάρι της Αθανασίας” (LingZhi).
Το γένος Γανόδερμα περιλαμβάνει περισσότερα από 200 είδη και είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι με διάφορα χρώματα εκ των οποίων πιο διαδεδομένο
είναι το κόκκινο.

Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική εδώ και δύο χιλιετίες ενώ έχουν αυξηθεί γεωμετρικά οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τις βιολογικές δράσεις και φαρμακολογικές ιδιότητες του τα τελευταία 40 χρόνια.
Το έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έχει προβεί σε πλήθος δημοσιεύσεων σχετικές με το Γανόδερμα ενώ και το Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κάνει εκτενείς αναφορές.

Η γανοθεραπεία:

  • Προάγει την αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο.
  • Παρέχει 150 αντιοξειδωτικά και 400 θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας.
  • Αποτελεί αλκαλική τροφή και ωφελεί καταλυτικά το pH του αίματος.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Γανοθεραπεία
Το Γανόδερμα, όταν καταναλώνεται συχνά, φθάνει σε όλα τα κύτταρα του σώματος λόγω της μοναδικής του ιδιότητας να είναι προσαρμογόνο. Όλα τα στάδια ξεκινάνε μαζί αλλά το καθένα έχει την δική του διάρκεια.

Στο πρώτο στάδιο της Αποτοξίνωσης (1 έως 30 εβδομάδες), το σώμα μέσω του απεκκριτικού συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται από το Γανοδερμα, απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και βλαβερές τοξίνες (ουρικό οξύ, αυξημένη χοληστερόλη – λίπος και συσσώρευση χημικών). Οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μας με την εφίδρωση, την ούρηση και τα κόπρανα καθώς και πύον, εξανθήματα, φλέγμα και αποβολή βλέννας.

Η φάση της Ρύθμισης διαρκεί 1 έως 12 μήνες κι έχει εξισορροπητικό αποτέλεσμα με στόχο την αποκατασταση της λειτουργίας του σώματος και επαναφορά στα φυσιολογικά επίπεδα.

Στη φάση της Αναδόμησης, τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ζημιές, επουλώνονται και αναδομούνται. Το σώμα εφοδιάζεται με βασικά στοιχεία π.χ. τριτερπενοειδή για την αποκατάσταση της λειτουργίας του και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, η σωματική δύναμη, και η ψυχική ηρεμία. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 6 εως 24 μήνες.

Ο απώτερος σκοπός της γανοθεραπείας είναι η Ανάπλαση- Αντιγήρανση κατά την οποία το σώμα μας λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο. Διαρκεί 1 εως 3 έτη και έχει αναζωογονητική επίδραση δηλ. αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, σωματικής δύναμης και ηρεμίας του νου. Η οξείδωση των κυττάρων εμποδίζεται και η γήρανση των κυττάρων καθυστερείται. Το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα.

Show & Tell © 2024. All rights reserved.